Skip to content

Nytt biljettsystem och vikten av sökmotoroptimering

Senaste veckorna har jag varit på jakt efter ett nytt biljettsystem åt en av mina kunder. Mina sökningar utgick efter behovet – ”sälja biljetter”, ”webshop biljetter” med flera, och resultatet var ganska dåligt. Främst sajter som erbjöd privatpersoner att sälja vidare sina köpta biljetter.

Jag gick över till engelska sökord och fick lite bättre utdelning, tittade igenom Eventbrite (som blev alldeles för dyrt) och hamnade via ”eventbrite alternative” hos TicketTailor, som verkade helt okej. De hade dock inte stöd för olika momssatser på olika event och det var också tveksamt hur mycket som gick att översätta till svenska, men det var ändock det bästa alternativet dittills.

Jag lät det vila där en stund. I samband med något helt annat, när jag skulle betala en medlemsavgift för en förening, såg jag att de använde Invajo – aldrig hört talas om innan, men verkar ju precis motsvara vad jag letat efter. 2.49% i avgift plus 1.99% i transaktionsavgift blir dock en del pengar när styckpriset på biljetterna är dyra, och varför skall de ta en procentuell avgift? Men finns det en borde det finnas flera, så jag gick bakvägen – var nämns Invajo och tillsammans med vilka andra?

På det sättet hittade jag till bland annat Paloma och deras tjänst Magnet, gratis upp till 100 deltagare och endast 990kr/år för upp till 300 deltagare. Ingen procentuell avgift på biljettpriset, och koppling till Billogram som tar 10kr per faktura. Bättre än 2.49% + 1.99%. Och svenskt.

Men det här tog alltså ett par veckor. Hade företagen haft bättre sökmotoroptimering, eller snarare undersökt vilka sökord som intresserade användare söker efter, hade de sannolikt fått en ny kund snabbare. Och visat upp sig för intresserade kunder, som annars hamnar hos internationella konkurrenter.

I efterhand visade det sig att branschnamnet för sådana här system verkar vara ”Eventverktyg”, men det är inte uppenbart för en nykomling. Kanske kan vara ett tips till dig som vill sälja biljetter – sök efter Eventverktyg.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *